Lamborghini Talk banner

Excell Auto Group - DOŚWIADCZENIE OSZUSTWA

43K views 54 replies 24 participants last post by  Transientbeingz  
#1 · (Edited)
Osoba, z którą miałem do czynienia: Scott Zankl - UWAGA NA KUPUJĄCYCH.

Excell Auto Group
Informacje kontaktowe:
scott zankl
Bezpłatny: 561-756-1933
Telefon: 561-756-1933
Komórka:
561-756-1933
Faks: 561-998-5640
E-mail: scott@excellauto.com

Excell Auto Group
990 SOUTH ROGERS CIRCLE #4
Boca Raton, FL 33487

Właściwie mam bardzo duży problem z pewnym konkretnym dealerem. Właściwie wpłaciłem zaliczkę na samochód, który chciałem i wszystko poszło stamtąd w dół.

Skontaktowałem się z kimś z Excell Auto Group. Wyjaśniłem, że biorę pożyczkę z BofA i współpracują tylko z AUTORYZOWANYM dealerem. Więc facet powiedział, że nie ma problemu... Jestem ZNAJOMYM Lamborghini Miami i możemy sprzedać ci samochód za ich pośrednictwem.

Tak więc, dzień później, kiedy wysłałem mu e-mail w sprawie PPI z moim mechanikiem, nalegał, żebym skorzystał z Lamborghini Miami. Powiedziałem NIE, chcę użyć własnego. Dlaczego miałbym dostać PPI od twojego PRZYJACIELA, skoro kupuję od ciebie samochód?

Był natarczywy i powiedział mi, że może nie być w stanie sprzedać mi samochodu, jeśli nie przejdę inspekcji przez Lamborghini Miami, ponieważ nie zamierzają sprzedać mi samochodu za pośrednictwem ich AUTORYZOWANEGO salonu, jeśli nic nie wiedzą o samochodzie. Więc zasugerowałem, że zrobię PPI z nimi I z moim własnym facetem. Powiedział tak...

Zapłaciłem za PPI z Lamborghini Miami (550 USD) i wszystko było w porządku. Po raz kolejny nalegał, że to PPI wystarczy i że proces kupna trwa zbyt długo. Nalegałem na drugie PPI. Powiedział, że inni ludzie chcą samochodu. Więc wpłaciłem zaliczkę (500 USD)...

Dzień 1 - Umówiłem PPI i przez cały dzień go męczyłem, mówi mi, że laweta zepsuła się w drodze do mechanika.

Dzień 2 - Powiedział, że miał jakieś problemy osobiste i nie było go w biurze.
Dzień 3 - Powiedział mi, że samochód będzie u mechanika o 12:00. Zadzwoniłem o 14:00, żeby powiedzieć mu, że samochodu wciąż tam nie ma. Powiedział mi... Powinien tam być... Zadzwoniłem do mechanika, żeby sprawdzić i nic... Oddzwoniłem i nic... Spróbowałem ponownie i brak odpowiedzi.
Dzień 4 - Nie oddzwaniał na moje telefony ani e-maile.
Dzień 5 - Zadzwoniłem do jego salonu, a jego asystentka powiedziała mi, że WŁAŚNIE wyszedł. Zostawiłem wiadomość i numer oddzwaniania. Nigdy nie oddzwonił.

Nie odpowiada na moje e-maile ani telefony. Sprawił, że zmarnowałem 550 dolarów na PPI i ma moją zaliczkę w wysokości 500 dolarów.

Chcę tylko mój samochód Jestem pewien, że proces kupna nie powinien być tak straszny.

Przeglądając forum, znalazłem już inne osoby, które miały podobne doświadczenia. Jest oczywiste, że ten dealer nie dba o swoją reputację...

Erik_06_Gallardo Stan:
Dzięki za poświęcenie czasu na opowiedzenie swojej historii. Przykro mi słyszeć o twoim nieszczęściu. Brzmi to jak ten sam rodzaj traktowania, jaki otrzymałem od Scotta Zankla w Excell Auto Group w Boca Raton, FL przy zakupie samochodu. On również nie odpowiada już na moje telefony ani e-maile, więc wiem, jak frustrujące jest radzenie sobie z takimi firmami.
Więcej...

Kupiłem Lamborghini Gallardo z 2006 roku od Excell Auto Group w sierpniu 2009 roku i miałem bezpośredni kontakt z właścicielem Scottem Zanklem. Scott Zankl jest bardzo uprzejmy i sprawia wrażenie osoby, której można zaufać, gdy się z nią spotykasz, ale z pewnością nie traktował mnie dobrze. Kiedy kupiłem samochód, zaufałem mu, ponieważ wydawał się tak miłym facetem i nie angażował się w taktykę sprzedaży pod presją. Wielokrotnie podczas procesu sprzedaży podkreślał, że zawsze dba o swoich klientów po sprzedaży. Jednak nie oddzwania na moje telefony ani nie odpowiada na moje e-maile pomimo wielu prób skontaktowania się z nim. Kiedy kupiłem samochód, w jednym z kół brakowało kołpaka i Scott powiedział, że dostarczy mi go w ciągu kilku dni, a ja mam dokument stwierdzający, że mi to zawdzięcza. Minęły już ponad 4 miesiące, a on zignorował prośby i zrezygnowałem z proszenia o brakującą część. Zdumiewającym faktem jest to, że kołpak jest niedrogim przedmiotem i jest gotów zdenerwować klienta z powodu czegoś, co kosztuje tak niewiele. Jeśli chodzi o sam samochód, pompa Egear psuła się, kiedy sprzedał mi samochód, ponieważ od czasu do czasu odmawiał zmiany biegów i nie zmieniał wielu biegów jednocześnie. Ponieważ był to jedyny Gallardo, jakim kiedykolwiek jeździłem, nie zdawałem sobie sprawy, że coś jest nie tak z samochodem, ale raczej myślałem, że jest to typowe dla Egear. Pompa Egear uległa awarii wkrótce po tym, jak kupiłem samochód, pozostawiając samochód niesprawny. Przebieg zarejestrowany w tytule od momentu, gdy Excell Auto Group otrzymała samochód do momentu, gdy mi go sprzedała, wskazuje, że przejechali nim kilkaset mil, gdy go mieli, więc prawie na pewno doświadczyliby również wadliwego Egear. Chociaż nie mogę być pewien, skłaniałbym się do przekonania, że ​​Excell Auto wiedziała o istniejącym problemie, ale i tak sprzedała mi samochód. Samochód nie miał gwarancji, kiedy go kupiłem, więc Excell Auto nie było zobowiązane do naprawy samochodu i nawet nie próbowałem się z nimi skontaktować w tej sprawie, widząc, jak Scott zignorował moje poprzednie próby skontaktowania się z nim.
Chciałbym, żebym zrobił rozeznanie WCZEŚNIEJ... Kolejna lekcja...

Inni wkurzeni klienci:

Jerry Fry z FerrariChat.com stwierdza:
Uważajcie, chłopaki, upewnijcie się, że macie inspekcję ppi, mój partner i ja kupiliśmy w zeszłym miesiącu 2 samochody od Scotta. 2006 f430 4 kwarty nisko na oleju silnikowym i brak płynu w pompie f1, brak instrukcji i brak drugiego zestawu kluczy. Powiedziano mi, że samochód był serwisowany i gotowy do jazdy z 65 procentami sprzęgła. 2007 gallardo, Zła instrukcja z samochodem i zapalona kontrolka silnika.

Mam je oba w Midwestern Auto Group, które są naprawiane w 95 procentach na sprzęgle do ferrari i portach wydechowych zatkanych na gallardo.
Jest o wiele więcej do powiedzenia, ale myślę, że wszyscy rozumiecie!
Co za wstyd, naprawdę lubię Scotta, ale naprawdę źle reprezentował swoją firmę!

Dodawanie do płomienia...

Pro2cer z FerrariChat.com stwierdza:
Excell Auto - TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA! Jack Jr. odszedł do Ft. Lauderdale Ferrari, Jack i Scott byli moimi przyjaciółmi, tak mi się wydawało. Prawda jest taka, że ​​Jack jest porządnym facetem, a Scott jest absolutnym kompulsywnym kłamcą, który przekonuje siebie, że mówi prawdę. Kupiłem Hummera H1 Alpha z 2006 roku od osoby prywatnej w Kalifornii, Jack, będąc moim przyjacielem i sąsiadem, zorganizował transport pojazdu. Scott miał zorganizować finansowanie, prostą pożyczkę, ale przekonał mnie do skorzystania z leasingu elegante, ponieważ był on w 6,5% odliczalny od podatku i bez kar za wcześniejsze rozwiązanie. WSZYSTKIE KŁAMSTWA! z wyjątkiem odliczenia podatku. W dniu, w którym podpisałem umowę leasingu, sprawdziłem numery płatności i rzeczywista stopa procentowa wyniosła 9,75%, więc powiedziałem mu, żeby rozwiązał umowę, a ja zapłacę gotówką, co po 2 tygodniach zwlekania i wymyślania historii zrobiłem. Ta transakcja kosztowała mnie 5500,00 USD za 2 tygodnie jego B.S., z czego 1400 poszło bezpośrednio do kieszeni Scotta. Nie ufaj mu.

POWIADOMIENIE O AKTUALIZACJI - ODPOWIEDŹ OD DEALERA

Więc członek z Ferrarichat.com przesłał moją recenzję stąd do salonu i otrzymał taką odpowiedź od DEALERA (opublikowaną na FerrariChat.com - FerrariChat.com - Zobacz pojedynczy post - Excell Auto Group - DOŚWIADCZENIE Z OSZUSTWEM:

AKTUALIZACJA / MOJA ODPOWIEDŹ:
Oto moja odpowiedź i DOWÓD.

Świetnie. Teraz, gdy w końcu zmusiłem go do uznania mnie, pogrąża się w GŁĘBSZEJ dziurze. Od czego zacząć… Przede wszystkim jest oczywiste, że profesjonalizm tego faceta jest poniżej normy. Jaki dealer pisze całą wiadomość e-mail WIELKIMI LITERAMI?

Pan Scott Zankl jest WYBITNYM przykładem STARSZEGO pokolenia dealerów samochodowych, którzy nie rozumieją, że JEDEN zły klient może samodzielnie zniszczyć twoją reputację w Internecie. I przypuszczam, że JEDYNYM powodem, dla którego pan Zankl faktycznie się tu do mnie zwraca, jest to, że (spróbuj sam) po wpisaniu „EXCELL AUTO GROUP” na Google.com, TEN wątek zatytułowany „Excell Auto Group - DOŚWIADCZENIE Z OSZUSTWEM” jest jednym z 10 najlepszych wyników. To trochę sprawia, że ​​źle wyglądasz potencjalnym nowym ofiarom przeglądającym twój ekwipunek… Prawda, Scott?

Zatem dla pana Scotta Zankla rozłożę całą tę transakcję na żałosne warunki…

ON STANOWI:
„Przede wszystkim ten klient o imieniu Khan skontaktował się z naszym salonem na cały tydzień, próbując negocjować cenę Lamborghini Gallardo, w końcu po tygodniu doszliśmy do liczby. Kiedy zgodziliśmy się co do liczby, mówi mi, że przy okazji jestem wstępnie zatwierdzony przez Bank of America, który współpracuje tylko z fabrycznym sklepem.”

ODPOWIEDŹ:
To jest jawne kłamstwo. Pierwsza część tego oświadczenia nazywa się negocjacjami. Myślę, że wszyscy to robimy, kiedy próbujemy kupić przedmiot. Jeśli chodzi o tę drugą część, jestem wstępnie zatwierdzony przez Bank of America, a jednym z ich warunków jest zakup od AUTORYZOWANEGO dealera, aby uniknąć dylematów takich jak ten, w którym się znajduję. Wyjaśniłem to panu Scottowi przed transakcją. Na co odpowiedział: „Nie ma problemu. Mam znajomych w Lamborghini Miami i możemy sprzedać ci samochód za ich pośrednictwem.”

ON STANOWI:
„Powiedziałem mu, dlaczego nie powiedziałeś mi tego na początku, ponieważ nie jestem fabrycznym sklepem, i tak nie możemy zawrzeć transakcji.”

ODPOWIEDŹ:
KŁAMSTWO, nawet nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego miałby to powiedzieć. Dlaczego miałbym marnować czyjś czas. Jak wiecie... Kiedy w końcu osiągnąłeś szczyt, na którym możesz faktycznie kupić swój egzotyczny samochód, ostatnią rzeczą, jaką chcesz zrobić, to owijać się wokół krzaka. Chcesz swój samochód TERAZ. Marzyłeś o tym momencie tak długo! Próbuję kupić samochód za ponad 100 tys. dolarów. Nie chcę marnować czasu.

ON STANOWI:
„Więc po tygodniu marnowania mojego czasu, oddzwania do mnie i mówi, że Bank of America musi tylko zapłacić fabrycznemu sklepowi. Znasz jakieś? Powiedziałem tak, mój przyjaciel jest właścicielem Lamborghini Miami, zadzwonię do niego, żeby sprawdzić, czy możemy przeprowadzić samochód przez jego sklep, abyś nadal mógł kupić mój samochód. Zadzwoniłem do mojego przyjaciela, a on powiedział, nie ma problemu, możesz mi sprzedać samochód, a potem sprzedamy samochód twojemu klientowi, powiedziałem świetnie.”

ODPOWIEDŹ:
Jaki dealer powiedziałby coś takiego o kliencie? Po tygodniu marnowania jego czasu? Panie, ostatnio sprawdzałem, to był RYNEK KUPUJĄCEGO. Daję CI pieniądze. Powinieneś się mną zaopiekować i sprawić, by transakcja przebiegła tak gładko, jak to możliwe! Jak mogę marnować TWÓJ czas z Nowego Jorku przez cały tydzień, skoro samochód był wystawiony na eBay, Autotrader i Cars.com przez cały ten tydzień. Kiedy dbanie o klienta stało się STRATĄ czasu dla dealerów?

ON STANOWI:
„MYŚLĘ, ŻE KHAN TO ZROZUMIAŁ, ALE NIE JESTEM PEWIEN, Z CZEGO MOGŁEM ZEBRAĆ, ŻE NIGDY WCZEŚNIEJ NIE KUPIŁ EGZOTYCZNEGO SAMOCHODU W SWOIM ŻYCIU. SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY W LAMBORGHINI MIAMI I WSZYSTKO WYSZŁO ŚWIETNIE, Z WYJĄTKIEM DWÓCH DROBNYCH RZECZY, KTÓRE ZNALEŹLIŚMY, KTÓRE ZAPŁACILIŚMY ZA NAPRAWĘ 1000 DOLARÓW LUB WIĘCEJ.”

ODPOWIEDŹ:
Po raz kolejny widać jego brak profesjonalizmu, ponieważ nadal OSZCZERZA mnie, ponieważ jestem PIERWSZYM kupującym egzotyczny samochód. Pierwszy raz lub tysięczny raz, mam być traktowany tak samo jak każdy inny.

ON STANOWI:
„SAMOCHÓD BYŁ W LAMBORGHINI MIAMI PRZEZ 4 DNI, NAPRAWIANY. KIEDY BYŁ GOTOWY, KHAN POWIEDZIAŁ „CHCĘ RÓWNIEŻ ZROBIĆ KOLEJNĄ KONTROLĘ PRZEZ ZEWNĘTRZNEGO FACETA”, POWIEDZIAŁEM, „KHAN, PRZECHODZIMY Z TĄ TRANSAKCJĄ OD DWÓCH TYGODNI, ZAKOŃCZMY JĄ. MASZ KONTROLĘ Z FABRYCZNEGO SKLEPU LAMBORGHINI, CO MYŚLISZ, ŻE NAPISZĄ FAŁSZYWY RAPORT NA TEMAT GALLARDO, KTÓREGO NAWET NIE POSIADAJĄ, NIE ZARABIAJĄ ŻADNYCH PIENIĘDZY I TO OTWIERA ICH NA PROCES, A TAKŻE ICH REPUTACJĘ FABRYCZNĄ”
NO DAJ, BĄDŹ REALNY.”

ODPOWIEDŹ:
Z poprzedniej rozmowy możecie już zrozumieć, że czułem się dość NIEKOMFORTOWO, robiąc inspekcję u TYCH SAMYCH osób, od których miałbym kupić samochód (zdrowy rozsądek!). Wyjaśniłem to Scottowi wcześniej i ZGODZIŁ SIĘ, że możemy zrobić dwa PPI i zapłacę za nie. Odsłońmy jego PIERWSZE kłamstwo. WYRAŹNIE stwierdza, że ​​czekałem 4 dni, aż samochód został naprawiony w Lamobrghini Miami, żeby powiedzieć mu, że chcę, żeby inny facet zrobił PPI. Oto mój e-mail do Scotta Zankla z 11 CZERWCA 2011 r., w którym stwierdzam, że chcę, żeby PPI wykonała strona trzecia. Zapamiętaj datę 11 CZERWCA 2011 r. Teraz sprawdź raport z inspekcji z Prestige Imports, znanego również jako Lamborghini Miami. PPI rozpoczęło się 13 czerwca 2011 r. i zakończyło 16 czerwca 2011 r. Oczywiście WIEDZIAŁ wcześniej, że chcę, żeby moja inspekcja została wykonana. Dokładnie 5 dni. PIERWSZE KŁAMSTWO UJAWNIONE.

DOWÓD: (Mój e-mail)
Image

DOWÓD: (Pierwszy raport PPI)
Image

ON STANOWI:
„O I PRZY OKAZJI ZAPOMNIAŁEM WSPOMNIEĆ, ŻE WYFAKSOWAŁEM DO KHANA CZTERY RAZY UMOWĘ DEPOZYTOWĄ, ABY JĄ PODPISAŁ, ZANIM SAMOCHÓD OPUŚCIŁ NASZ SKLEP, ABY ZOSTAŁ SPRAWDZONY, MUSIMY JĄ MIEĆ, ZANIM OPUŚCI SALON, A ON CIĄGLE MÓWIŁ MI, ŻE JEJ NIE DOSTANĘ, PROSZĘ PONOWNIE WYFAKSOWAĆ, ALE Z PEWNOŚCIĄ ZASKOCZENIE, KIEDY SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY I ZDAŁ, DOSTAŁ MÓJ FAKS I ODESŁAŁ NAM DEPOZYT”

ODPOWIEDŹ:
Więcej KŁAMSTW. Przede wszystkim nigdy tego nie zafaksował. NAWET NIE MAM faksu. Wyraźnie WYSŁAŁ mi kopię E-MAILEM. Za pierwszym razem poprosił mnie o wpłatę w wysokości 10 000 dolarów. I zapomniał dołączyć dokument. DLACZEGO miałbym wpłacać depozyt na samochód, o którym nic nie wiem. Oczywiście poczekam na wyniki PPI przed rozpoczęciem procesu kupna. 10 czerwca wysłałem e-mail w sprawie brakującego załącznika. Jak widać, byłem bardzo zmotywowany i chciałem zamknąć transakcję JAK NAJSZYBCIEJ. A TAKŻE w tym drugim e-mailu potwierdziłem, że robimy DWA PPI. Oto kopia mojego e-maila z prośbą o dołączony dokument:

DOWÓD:
Image

ON STANOWI: „ZGODZIŁEM SIĘ, ŻE JEGO INNY FACET OD KONTROLI NA TO SPOJRZY; POMYŚLAŁEM, ŻE POŚWIĘCILIŚMY NA TO TYLE CZASU, ZAKOŃCZMY TRANSAKCJĘ.

KIEDY SAMOCHÓD BYŁ GOTOWY, ZADZWONIŁEM DO KHANA, CZY TWÓJ FACET MOŻE ZOBACZYĆ SAMOCHÓD DZISIAJ, POWIEDZIAŁ NIE JUTRO, POWIEDZIAŁEM OK.

JUTRO NADESZŁO I JEGO FACET MUSIAŁ MIEĆ TAM SAMOCHÓD RANO, ŻEBY TO ZROBIĆ, MIELIŚMY PROBLEM Z NASZĄ LAWETĄ RANO, WIĘC ZADZWONILIŚMY DO KAHNA I POWIEDZIELIŚMY, ŻE WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU, CZY MOŻEMY GO TERAZ PRZYWIEŹĆ? BYŁA PORA OBIADOWA
HA POWIEDZIAŁ NIE JUTRO. W KOŃCU POWIEDZIAŁEM KHAN, TO ZA DUŻO, ZWRACAM CI DEPOZYT, MAM LUDZI, KTÓRZY DZWONIĄ CODZIENNIE, ŻEBY PRZELAĆ PIENIĄDZE ZA TEN SAMOCHÓD, PRZYKRO MI, ALE SPRZEDAJĘ SAMOCHÓD KOMUŚ INNEMU.”

ODPOWIEDŹ:
WSZYSTKIE KŁAMSTWA. Dał mi całkowitą rundę. Dzwoniłem i dzwoniłem. Zostawiłem wiadomości. Pisałem e-maile, a on nigdy mi nie odpowiadał. Było dla mnie CAŁKOWICIE oczywiste, że z samochodem było coś nie tak, co jego PRZYJACIELE w Lamborghini Miami po prostu PRZEOCZYLI podczas inspekcji. Jeśli mi nie wierzysz, ZADZWOŃ DO Maury'ego i zapytaj go. Oto jego kontakt:

954 - 294 - 9667
Maury Bacchus
Bacchus Auto Repair
3837 Pembroke Rd
Hollywood, FL 33021

Zapytaj go, ile PPI zaplanowałem z nim w czerwcu i ile razy Scott skłamał mi na temat obecności samochodu i nigdy się nie pojawił. Zachęcam do poświęcenia 30 sekund na rozmowę z kolegą. On jest wspaniałym, uczciwym facetem.

ON STANOWI:
„DAVE, JEDYNE, CO KLIENT KHAN STRACIŁ, TO PIENIĄDZE Z KONTROLI PPI, ZWRÓCILIŚMY JEGO DEPOZYT W WYSOKOŚCI 500 DOLARÓW, ALE STRACILIŚMY 200 DOLARÓW NA HOLOWANIE SAMOCHODU W OBIE STRONY PLUS DWIE RZECZY, KTÓRE BYŁY DROBNE, KTÓRE NAPRAWILIŚMY DLA KLIENTA 1000 DOLARÓW. WIĘC W MOJEJ MATEMATYCE STRACILIŚMY WIĘCEJ PIENIĘDZY NIŻ ON, ALE SĄDZĘ, ŻE TO W PORZĄDKU, JESTEŚMY DEALEREM I TO W PORZĄDKU, JEŚLI ZOSTANIEMY OSZUKANI.”

ODPOWIEDŹ:
Odsłońmy kłamstwo numer 2. KŁAMIE o zwrocie moich pieniędzy. Oto aktualny wyciąg bankowy z Bank of America. Można wyraźnie zobaczyć, że NIE BYŁO ŻADNYCH ZWROTÓW. Zrzuty ekranu ponownie na ratunek.
W podświetlonej części znajdują się dwie ważne transakcje:

PRESTIGE IMPORTS AUDI
550,52 USD

EXCELL AUTO GROUP INC
500,00 USD

DOWÓD: (Wyciąg bankowy)
Image

Ci faceci to CAŁKOWICI oszuści i nieprofesjonalni. Scott Zankl, proszę, nie groź mi tą rozmową z prawnikiem. To MOJE PRAWO jako konsumenta do publikowania informacji o moich doświadczeniach. Dopóki NIE ZWRÓCISZ mi pieniędzy, dopilnuję, żebyś ZNOWU MUSIAŁ ZMIENIĆ swoją LLC/Corp, tak jak robiłeś to w przeszłości, zanim zaczniesz oszukiwać więcej klientów.

Uwaga do Dave'a: Ponieważ Scott wydaje się współpracować z tobą przez e-mail. Czy możemy wszyscy troje porozmawiać przez telefon z moim bankiem, aby potwierdzić mój zwrot? Proszę DM po mój numer telefonu. Chciałbym porozmawiać…

Na koniec, jedyną rzeczą, którą podziwiam w Scott Zankl i sposobie, w jaki prowadzi swój biznes, jest dogłębna wiedza o tym, jak unikać prawa i nie ponosić odpowiedzialności za swoje działania. Wszystko, począwszy od następującego fałszywego oświadczenia o poufności w jego e-mailach:

Nota poufności:
Informacje zawarte w tym e-mailu są prawnie uprzywilejowane i poufne. Ta wiadomość jest przeznaczona dla osoby wymienionej powyżej. Jeśli otrzymałeś ten e-mail przez pomyłkę, skontaktuj się z nadawcą pod numerem telefonu lub adresem e-mail podanym powyżej.

I fakt, że NIE ODPOWIADAŁ tutaj JAKO ON SAM, więc nie mogę pociągnąć go do odpowiedzialności za jego JAWNE KŁAMSTWO o zwrocie moich pieniędzy. Przy okazji Dave, byłbyś BOGIEM, gdybyś mógł przesłać mi ten e-mail, żebym mógł go mieć jako dowód dla moich prawników. Nie mogę uwierzyć, że ten facet WŁAŚCIWIE SKŁAMAŁ o zwrocie moich pieniędzy.

Jak zawsze, ZAWSZE jestem otwarty na rozmowę z każdym i odpowiadanie na pytania każdego…

#4 ·
Właściwie miałem bardzo podobną historię z dealerem w tym samym rejonie, który wspomniałeś.

Uzgodniliśmy cenę i sprzedaż w oczekiwaniu na PPI, który zatwierdziłem.

Wpłaciłem 10 tys. dolarów jako depozyt.

Przeciągali mnie przez 5 dni, a potem powiedzieli mi, że klient samochodu, który mi sprzedawali, wycofał się.

Nie trzeba dodawać, że byłem wkurzony, że poprosili o 10 tys. depozytu, a potem wyciągnęli to gówno.

#5 ·
Steve, patrząc na to z prawnego punktu widzenia, a także z perspektywy kosztów, uważam, że może to kosztować więcej z prawnikiem i pójściem do sądu niż gotówka, którą może odzyskać (chyba że prawnik może być sprytny i wymyślić sposoby na pozwanie za szkody niematerialne).

#6 ·
Steve, patrząc na to z prawnego punktu widzenia, a także z perspektywy kosztów, uważam, że może to kosztować więcej z prawnikiem i pójściem do sądu niż gotówka, którą może odzyskać (chyba że prawnik może być sprytny i wymyślić sposoby na pozwanie za szkody niematerialne).
W miejscu, w którym mieszkam, można pozwać kogoś do sądu cywilnego bez prawnika za kwotę do 10 tys. To, co powiedziałem, jest jednak ostatecznością; Chcę, żeby to dobrze wyszło dla OP:)

#8 ·
Co za wstyd. Kupujesz specjalny samochód i powinien to być ekscytujący, przyjemny czas dla ciebie. Zamiast tego, jak dotąd to tylko gorzkie doświadczenie. Chciałbym mieć coś pomocnego do dodania, ale mogę tylko złożyć życzenia powodzenia. Trzymaj się.

#14 ·
Kolejny dzień i żadnej odpowiedzi od niego. Nie odebrał mojego telefonu ani nie odpowiedział na e-mail.

Jestem naprawdę ZDUMIONY, że dealer Lamborghini naprawdę postawiłby swoją reputację na szali za 500 dolarów!! Naprawdę?

lol @ pomysł z nietoperzem... Myślałem o tym... lol Bilet do FL kosztuje tylko 200 dolarów lol

Celem tego wątku było bardziej uświadomienie innym tego dealera i jego sposobu postępowania. Jeśli chodzi o moje pieniądze, zadzwonię do mojego banku, aby sprawdzić, jakie mam opcje, ponieważ zapłaciłem kartą kredytową.

Poszukiwania mojego G trwają...! Przynajmniej uczę się na własnych doświadczeniach! Kontaktuj się tylko z AUTORYZOWANYMI dealerami lol

Jeśli chodzi o Excell Auto Group, zamierzam opublikować moje doświadczenia wszędzie. Zanim skończę z nimi, prawdopodobnie będą musieli zmienić swoją NAZWĘ!

Znalazłem już dwie inne osoby, które zostały potraktowane tak jak ja... na TYM forum... Powinienem był zrobić rozeznanie! Człowiek uczy się całe życie.

#15 ·
Pracuję w bankowości i zdecydowanie możesz, termin to "Claw", odzyskać swoje pieniądze od dupka! Zadzwoń teraz do firmy obsługującej Twoją kartę kredytową i złóż reklamację dotyczącą oszukańczej działalności i przekaż im informacje, że dzwoniłeś do niego, do jego firmy, wysłałeś e-mail i możesz dostarczyć dowód do banku, jeśli będzie potrzebny, wtedy zobaczą, że próbowałeś skontaktować się z firmą/nim i bezskutecznie. Warto spróbować, prawda :) albo dwa z kijem bejsbolowym... LOL.... utknąłem na pomyśle z kijem bejsbolowym.....w przenośni.

#23 ·
Nie rozumiem, jak jakikolwiek dealer, autoryzowany czy nie, może sobie pozwolić na złe traktowanie lub w inny sposób oszukiwanie klienta w dobie internetu i forów takich jak to. Skrzywdzeni klienci mogą dosłownie zrujnować firmę, ujawniając swoje doświadczenia na tym i innych forach – re: saga gvana i jak wpłynął na reputację dealera Porsche, który próbował go oszukać. I odwrotnie, dobre doświadczenie opublikowane na tym forum może zdziałać cuda dla dealera, który stara się zaistnieć. Wierzcie mi, gdyby kilku niezadowolonych klientów zebrało się razem i upubliczniło swoje doświadczenia w internecie, mogliby dosłownie zamknąć firmę. Dlatego jest to galaktycznie głupie dla każdego dealera, aby angażować się w podejrzane lub nieuczciwe praktyki... a jednak są idioci, którzy i tak to zrobią i są to zazwyczaj sprzedawcy, a nie właściciel lub kierownik.

#24 ·
Całkowicie się z tobą zgadzam @Recon40 I myślę, że wezmę na siebie rozgłoszenie informacji o tym facecie....!

Przeglądając forum, znalazłem już inne osoby, które miały podobne doświadczenia. Jest oczywiste, że ten dealer nie dba o swoją reputację...

Erik_06_Gallardo stwierdza:
Dziękuję za poświęcenie czasu na opowiedzenie swojej historii. Przykro mi słyszeć o twoim nieszczęściu. Brzmi to jak ten sam rodzaj traktowania, jaki otrzymałem od Scotta Zankla w Excell Auto Group w Boca Raton na Florydzie przy zakupie samochodu. On również nie odpowiada już na moje telefony ani e-maile, więc wiem, jak frustrujące jest radzenie sobie z takimi firmami.

Kupiłem Lamborghini Gallardo z 2006 roku od Excell Auto Group w sierpniu 2009 roku i rozmawiałem bezpośrednio z właścicielem Scottem Zanklem. Scott Zankl jest bardzo serdeczny i sprawia wrażenie osoby, której można zaufać, gdy się ją spotyka, ale z pewnością nie traktował mnie dobrze. Kiedy kupiłem samochód, zaufałem mu, ponieważ wydawał się tak miłym facetem i nie angażował się w taktyki sprzedaży pod presją. Wielokrotnie podczas procesu sprzedaży podkreślał, że zawsze dba o swoich klientów po sprzedaży. Jednak nie odbiera moich telefonów ani nie odpowiada na moje e-maile, pomimo wielu prób skontaktowania się z nim. Kiedy kupiłem samochód, w jednym z kół brakowało kołpaka i Scott powiedział, że dostarczy mi go w ciągu kilku dni, a ja mam dokument stwierdzający, że jest mi to winien. Minęło już ponad 4 miesiące i zignorował prośby, a ja zrezygnowałem z pytania o brakującą część. Zdumiewającym faktem jest to, że kołpak jest niedrogim przedmiotem, a on jest gotów zdenerwować klienta z powodu czegoś, co tak mało kosztuje. Jeśli chodzi o sam samochód, pompa Egear była zła, kiedy sprzedał mi samochód, ponieważ od czasu do czasu odmawiał zmiany biegów i nie zmieniał wielu biegów jednocześnie. Ponieważ był to jedyny Gallardo, jakim kiedykolwiek jeździłem, nie zdawałem sobie sprawy, że coś jest nie tak z samochodem, ale raczej myślałem, że jest to typowe dla Egear. Pompa Egear uległa awarii wkrótce po tym, jak kupiłem samochód, pozostawiając samochód niesprawnym. Przebieg zarejestrowany w tytule od momentu, gdy Excell Auto Group otrzymała samochód do momentu, gdy mi go sprzedała, wskazuje, że przejechali kilkaset mil samochodem, gdy go mieli, więc prawie na pewno doświadczyliby również wadliwego Egear. Chociaż nie mogę być tego pewien, skłaniałbym się do przekonania, że ​​Excell Auto wiedziało o istniejącym problemie, ale i tak sprzedało mi samochód. Samochód nie miał gwarancji, kiedy go kupiłem, więc Excell Auto nie było zobowiązane do naprawy samochodu i nawet nie próbowałem kontaktować się z nimi w tej sprawie, widząc, jak Scott zignorował moje wcześniejsze próby skontaktowania się z nim.
Inne konto:

#25 ·
Pro2cer z FerrariChat.com stwierdza:
Excell Auto - TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA! Jack Jr. odszedł do Ft. Lauderdale Ferrari, Jack i Scott byli moimi przyjaciółmi, tak mi się wydawało. Prawda jest taka, że Jack jest w porządku, a Scott jest absolutnym kompulsywnym kłamcą, który przekonuje sam siebie, że mówi prawdę. Kupiłem Hummera H1 Alpha z 2006 roku od osoby prywatnej w Kalifornii, Jack, będąc moim przyjacielem i sąsiadem, zorganizował wysyłkę pojazdu. Scott miał zorganizować finansowanie, bezpośrednią pożyczkę, ale przekonał mnie do skorzystania z eleganckiego leasingu, ponieważ był w 6,5% odliczalny od podatku i bez kar za wcześniejsze rozwiązanie. WSZYSTKO KŁAMSTWA! z wyjątkiem odliczenia podatku. Dnia, w którym podpisałem umowę leasingu, sprawdziłem numery płatności i rzeczywista stopa procentowa wynosiła 9,75%, więc powiedziałem mu, żeby rozwiązał umowę, a ja zapłacę gotówką, co zrobiłem po 2 tygodniach zwlekania i wymyślania historii. Ta transakcja kosztowała mnie 5500,00 $ za 2 tygodnie jego umowy B.S., z czego 1400 $ trafiło bezpośrednio do kieszeni Scotta. Nie ufaj mu.

#27 ·
Tak, zdecydowanie NIE zaufałbym Lamborghini Miami aka Prestige Imports z PPI... Musiało być coś nie tak z samochodem, który kupowałem od Excel Auto Group, ponieważ po inspekcji stamtąd, Scott naprawdę wydawał się NIE chcieć przeprowadzać inspekcji nigdzie indziej...

Sprawdź Carfax:
Raport historii pojazdu CARFAX na ZHWGU12T06LA03109

31.01.2011 Serwis pojazdu
01.04.2011 Serwis pojazdu
17.06.2011 Serwis pojazdu

3 razy w ciągu mniej niż 5 miesięcy?!? ZA JEDEN z nich zapłaciłem!!

#29 ·
AKTUALIZACJA POWIADOMIENIA

Więc członek z Ferrarichat.com przesłał moją recenzję stąd do dealera i otrzymał tę odpowiedź od DEALERA (opublikowaną na FerrariChat.com - FerrariChat.com - View Single Post - Excell Auto Group - SCAM EXPERIENCE:

dm_n_stuff stwierdza:

Nie mam w tym żadnego interesu. Ale dostałem e-mail od Scotta po tym, jak się z nim skontaktowałem i za jego zgodą zamieszczam tu jego treść.

Cytat:
Dzień dobry Dave,

Dziękuję za zwrócenie na to mojej uwagi. Pozwólcie, że opowiem wam, co naprawdę wydarzyło się w tej transakcji.

Przede wszystkim ten klient o imieniu Khan kontaktował się z naszym salonem przez cały tydzień, próbując negocjować cenę Lamborghini Gallardo, w końcu po tygodniu doszliśmy do kwoty. Kiedy zgodziliśmy się co do kwoty, powiedział mi: przy okazji, jestem wstępnie zatwierdzony przez Bank of America, który prowadzi interesy tylko z fabrycznym sklepem.

Powiedziałem mu, dlaczego nie powiedziałeś mi tego na początku, ponieważ nie jestem fabrycznym sklepem, i tak nie możemy zawrzeć transakcji.

Po tygodniu marnowania mojego czasu zadzwonił do mnie i powiedział, że Bank of America musi tylko zapłacić fabrycznemu sklepowi. Znasz jakieś? Powiedziałem tak, mój przyjaciel jest właścicielem Lamborghini Miami, zadzwonię do niego, żeby zobaczyć, czy możemy przeprowadzić samochód przez jego sklep, abyś nadal mógł kupić mój samochód. Zadzwoniłem do mojego przyjaciela i powiedział, że nie ma problemu, możesz sprzedać mi samochód, a potem sprzedamy samochód twojemu klientowi, powiedziałem wspaniale.

Ale klient chce zrobić PPI, co zachęcamy wszystkich do zrobienia PPI I NIE OBCHODZI NAS, KIM JEST, ALE WYJAŚNIŁEM TEMU KLIENTOWI, ŻE PONIEWAŻ LAMBORGHINI MIAIM SPRZEDAJE MU SAMOCHÓD, JUŻ NIE JA, CHCĄ ZROBIĆ INSPEKCJĘ. W KOŃCU TO ONI KONTRAKTUJĄ Z KHANEM I BANK OF AMERICA, JA TYLKO SPRZEDAJĘ SAMOCHÓD HURTOWO DO LAMBORGHINI MIAMI.

TERAZ WIEM, ŻE KAŻDY, KTO GRA W ŚWIECIE EGZOTYCZNYCH SAMOCHODÓW, POWINIEN ZROZUMIEĆ, DLACZEGO MÓWILIŚMY MU, ŻE SAMOCHÓD MUSI ZOSTAĆ SPRAWDZONY W LAMBORGHINI MIAMI, NIC ŚMIESZNEGO SIĘ NIE DZIAŁO, LAMBORGHINI MIAMI NIE ZROBIŁOBY TRANSAKCJI, JEŚLI NIE MOGLIBY SPRAWDZIĆ SAMOCHODU.

MYŚLĘ, ŻE KHAN TO ZROZUMIAŁ, ALE NIE JESTEM PEWIEN, Z TEGO, CO MOGŁEM ZEBRAĆ, NIGDY W ŻYCIU NIE KUPIŁ EGZOTYCZNEGO SAMOCHODU. SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY W LAMBORGHINI MIAMI I WSZYSTKO WYSZŁO ŚWIETNIE, Z WYJĄTKIEM DWÓCH DROBNYCH RZECZY, KTÓRE ZNALEŹLI, KTÓRE KAZALIŚMY NAPRAWIĆ, OKOŁO 1000 DOLARÓW.

SAMOCHÓD BYŁ W LAMBORGHINI MIAMI PRZEZ 4 DNI, ABY ZOSTAĆ NAPRAWIONY. KIEDY BYŁ GOTOWY, KHAN POWIEDZIAŁ: „CHCĘ RÓWNIEŻ MIEĆ KOLEJNĄ KONTROLĘ PRZEZ ZEWNĘTRZNEGO FACETA”, POWIEDZIAŁEM: „KHAN, PRZECHODZIMY PRZEZ TĘ TRANSAKCJĘ OD DWÓCH TYGODNI, ZAKOŃCZMY JĄ. MASZ KONTROLĘ Z FABRYCZNEGO SKLEPU LAMBORGHINI, CO MYŚLISZ, ŻE NAPISZĄ FAŁSZYWY RAPORT NA TEMAT GALLARDO, KTÓREGO NAWET NIE POSIADAJĄ, NIE ZAROBIĄ ŻADNYCH PIENIĘDZY I TO OTWIERA ICH NA PROCES, A TAKŻE ICH REPUTACJĘ FABRYCZNĄ, ZEJJDŹMY NA ZIEMIĘ. „

O I PRZY OKAZJI ZAPOMNIAŁEM WSPOMNIEĆ, ŻE WYFAKSOWAŁEM KHANOWI CZTERY RAZY UMOWĘ DEPOZYTOWĄ DO PODPISANIA, ZANIM SAMOCHÓD OPUŚCIŁ NASZ SKLEP, ABY ZOSTAĆ SPRAWDZONY, MUSIMY JĄ MIEĆ, ZANIM OPUŚCI SALON I CIĄGLE MÓWIŁ MI, ŻE JEJ NIE DOSTAJĘ, PROSZĘ PONOWNIE WYFAKSOWAĆ, ALE KU PEWNEMU ZASKOCZENIU, KIEDY SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY I ZDAŁ, DOSTAŁ MÓJ FAKS I ODESŁAŁ NAM DEPOZYT

MÓJ BŁĄD, POWINIENEM BYŁ WIEDZIEĆ LEPIEJ, KIEDY TEN FACET OSZUKAŁ MNIE PRZEZ DWA DNI O FORMULARZ DEPOZYTOWY, NIE BYŁ DOBRY.

ZGODZIŁEM SIĘ, ŻE JEGO DRUGI FACET OD KONTROLI POWINIEN NA TO SPOJRZEĆ; POMYŚLAŁEM, ŻE POŚWIĘCILIŚMY NA TO TYLE CZASU, ZAKOŃCZMY TRANSAKCJĘ.

KIEDY SAMOCHÓD BYŁ GOTOWY, ZADZWONIŁEM DO KHANA, CZY TWÓJ FACET MOŻE ZOBACZYĆ SAMOCHÓD DZISIAJ, POWIEDZIAŁ NIE JUTRO, POWIEDZIAŁEM OK.

JUTRO NADESZŁO I JEGO FACET MUSIAŁ MIEĆ SAMOCHÓD RANO, ŻEBY TO ZROBIĆ, RANO MIELIŚMY PROBLEM Z NASZYM PLATFORMĄ, WIĘC ZADZWONILIŚMY DO KAHNA I POWIEDZIELIŚMY, ŻE WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU, CZY MOŻEMY GO TERAZ PRZYWIEŹĆ? BYŁA PORA OBIADOWA
HA POWIEDZIAŁ NIE JUTRO. W KOŃCU POWIEDZIAŁEM KHAN, TO ZA DUŻO, ZWRACAM CI DEPOZYT, MAM LUDZI, KTÓRZY DZWONIĄ CODZIENNIE, ABY PRZELAĆ PIENIĄDZE ZA TEN SAMOCHÓD, PRZYKRO MI, ALE SPRZEDAJĘ SAMOCHÓD KOMUŚ INNEMU.

DAVE, KOCHAM POKOJE CZATOWE, CHCIAŁBYM, ŻEBY BYŁ JEDEN DLA NASZYCH DEALERÓW, ABY PUBLIKOWAĆ RZECZY, KIEDY KŁAMIĄ NAM KLIENCI, CO ZDARZA SIĘ CODZIENNIE. LUB KIEDY KLIENCI GRAJĄ Z NAMI W GRY I PRZEDŁUŻAJĄ TRANSAKCJĘ PRZEZ DWA TYGODNIE, A POTEM ZMIENIAJĄ ZDANIE. OCH, PRZYKRO MI, ZMIENILIŚMY ZDANIE, NIE KUPUJEMY SAMOCHODU. JEŚLI BYŁBY NA TO POKÓJ CZATOWY, POSTY BYŁYBY NIESKOŃCZONE, A DLA INNYCH NEGATYWNYCH POSTÓW WSZYSTKIE ZOSTAŁY ZROBIONE DOBRZE.

W RZECZYWISTOŚCI JEDEN KLIENT JERRY I JEGO PARTNER KUPIŁ INNE LAMBORGHINI ODE MNIE W ZESZŁYM TYGODNIU, JEDYNY, KTÓRY ZROBILIŚMY DOBRZE, TO POST OD NAJLEPSZEGO PRZYJACIELA I SĄSIADA BYŁEGO PRACOWNIKA.

TEN POST BYŁ CAŁKOWITYM KŁAMSTWEM I ZOSTAŁ OPUBLIKOWANY TUŻ PO TYM, JAK JEGO PRZYJACIEL ZOSTAŁ ZWOLNIONY Z SALONU, BYŁO KILKA TRUDNYCH UCZUĆ NA TEN TEMAT, ZBYT DUŻO, ABY W TO WCHODZIĆ.

DAVE, TO IDEALNY PRZYKŁAD KLIENTA, KTÓRY STRACIŁ NASZ CZAS PRZEZ PONAD DWA TYGODNIE I MIELIŚMY DOŚĆ I ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NIE SPRZEDAWAĆ MU SAMOCHODU. CZY NIE WOLNO NAM TEGO ROBIĆ? MAM NA MYŚLI, CZY JAKO DEALER NIE MOŻEMY POWIEDZIEĆ NIE KLIENTOWI, Z KTÓRYM NIE CHCIELIBYŚMY PROWADZIĆ INTERESÓW? MAM NA MYŚLI, ŻE MACIE TO PRAWO JAKO KONSUMENCI, DLACZEGO MY NIE?

DAVE, JEDYNE, CO STRACIŁ KLIENT KHAN, TO PIENIĄDZE Z KONTROLI PPI, ZWRÓCILIŚMY JEGO DEPOZYT W WYSOKOŚCI 500 DOLARÓW, ALE STRACILIŚMY 200 DOLARÓW NA HOLOWANIU SAMOCHODU W OBIE STRONY PLUS DWIE DROBNE RZECZY, KTÓRE NAPRAWILIŚMY DLA KLIENTA, 1000 DOLARÓW. WIĘC WEDŁUG MOJEJ MATEMATYKI STRACILIŚMY WIĘCEJ PIENIĘDZY NIŻ ON, ALE SĄDZĘ, ŻE TO W PORZĄDKU, JESTEŚMY DEALEREM I JEST OK, JEŚLI ZOSTANIEMY OSZUKANI.

DEALERZY, UWAŻAJCIE NA TEGO KLIENTA, BĘDZIE GRAŁ Z WAMI W GRY, MARNOWAŁ WASZ CZAS PRZEZ DWA TYGODNIE I KOSZTOWAŁ WAS PIENIĄDZE. CHCIAŁBYM, ŻEBYŚMY MOGLI TO OPUBLIKOWAĆ NA POKOJU CZATOWYM ZA KAŻDYM RAZEM, GDY KLIENT GRA Z NAMI W GRY. TO BYŁOBY ZABAWNE.

DZIĘKUJĘ DAVE

SCOTT ZANKL

P.S. JEŚLI KAHN TO WIDZI, KHAN, MUSISZ ZATRUDNIĆ ADWOKATA JUŻ DZIŚ, PONIEWAŻ NASZ ZAMIERZA CIĘ POZWAĆ ZA OSZCZERSTWO.

POWODZENIA
Jest trochę poszarpany, starałem się dodać trochę interpunkcji, ale myślę, że wszyscy możemy poczuć smak odpowiedzi Scotta.

Smacznego,

Dave

#30 ·
Grupa Excell auto ujawniona

Oto moja odpowiedź i DOWÓD.

Świetnie. Teraz, gdy w końcu zmusiłem go do przyznania się, pogrąża się w GŁĘBSZEJ dziurze. Od czego zacząć… Przede wszystkim jest oczywiste, że profesjonalizm tego gościa jest mierny. Jaki dealer pisze całą wiadomość e-mail WIELKIMI LITERAMI?

Pan Scott Zankl jest WYBITNYM przykładem STARSZEGO pokolenia dealerów samochodowych, którzy nie rozumieją, że JEDEN zły klient może samodzielnie zrujnować Twoją reputację w Internecie. I przypuszczam, że JEDYNYM powodem, dla którego pan Zankl faktycznie się tutaj do mnie zwraca, jest to, że (spróbuj sam) po wpisaniu „EXCELL AUTO GROUP” w Google.com, TEN wątek zatytułowany „Excell Auto Group - SCAM EXPERIENCE” jest jednym z 10 najlepszych wyników. To sprawia, że ​​wypadasz źle w oczach potencjalnych nowych ofiar, które przeglądają Twój asortyment… Prawda, Scott?

Zatem dla pana Scotta Zankla rozbiję całą tę transakcję na żałosne warunki…

ON TWIERDZI:
„Przede wszystkim ten klient o nazwisku Khan skontaktował się z naszym salonem przez cały tydzień, próbując negocjować cenę Lamborghini Gallardo, w końcu po tygodniu doszliśmy do kwoty. Kiedy zgodziliśmy się co do kwoty, powiedział mi: A tak przy okazji, mam wstępną zgodę Bank of America, który będzie prowadził interesy tylko z fabrycznym sklepem.”

ODPOWIEDŹ:
To jawne kłamstwo. Pierwsza część tego oświadczenia nazywa się negocjacjami. Myślę, że wszyscy to robimy, gdy próbujemy kupić przedmiot. Jeśli chodzi o tę drugą część, mam wstępną zgodę Bank of America, a jednym z ich warunków jest zakup od AUTORYZOWANEGO dealera, aby uniknąć dylematów takich jak ten, w którym się znajduję. Wyjaśniłem to panu Scottowi przed transakcją. Na co odpowiedział: „Nie ma problemu. Mam znajomych w Lamborghini Miami i możemy sprzedać ci samochód za ich pośrednictwem.”

ON TWIERDZI:
„Powiedziałem mu, dlaczego nie powiedziałeś mi tego na początku, ponieważ nie jestem fabrycznym sklepem, i tak nie możemy zawrzeć transakcji.”

ODPOWIEDŹ:
KŁAMSTWO, nie mogę sobie nawet wyobrazić, dlaczego miałby to powiedzieć. Po co miałbym marnować czyjś czas. Jak wiecie… Kiedy w końcu osiągnąłeś szczyt, w którym możesz faktycznie kupić swój egzotyczny samochód, ostatnią rzeczą, jaką chcesz zrobić, to owijać w bawełnę. Chcesz swój samochód TERAZ. Marzyłeś o tym momencie tak długo! Próbuję kupić samochód za ponad 100 tys. dolarów. Nie chcę marnować czasu.

ON TWIERDZI:
„Więc po tygodniu marnowania mojego czasu, dzwoni do mnie z powrotem i mówi, że Bank of America musi po prostu zapłacić fabrycznemu sklepowi. Znasz jakiś? Powiedziałem tak, mój przyjaciel jest właścicielem Lamborghini Miami, zadzwonię do niego, żeby sprawdzić, czy możemy przeprowadzić samochód przez jego sklep, abyś nadal mógł kupić Mój samochód. Zadzwoniłem do mojego przyjaciela i powiedział, że nie ma problemu, możesz mi sprzedać samochód, a potem sprzedamy samochód twojemu klientowi, powiedziałem świetnie.”

ODPOWIEDŹ:
Jaki dealer powiedziałby coś takiego o kliencie? Po tygodniu marnowania jego czasu? Proszę pana, ostatnim razem, kiedy sprawdzałem, był to RYNEK KUPUJĄCEGO. Daję CI pieniądze. Powinieneś się mną zaopiekować i sprawić, by transakcja przebiegła tak płynnie, jak to możliwe! Jak mogę marnować TWÓJ czas z Nowego Jorku przez cały tydzień, skoro samochód był wystawiony na eBay, Autotrader i Cars.com przez cały ten tydzień. Kiedy obsługa klienta stała się STRATĄ czasu dla dealerów?

ON TWIERDZI:
„MYŚLĘ, ŻE KHAN TO ZROZUMIAŁ, ALE NIE JESTEM PEWIEN, Z TEGO, CO MOGŁEM ZEBRAĆ, NIGDY WCZEŚNIEJ NIE KUPIŁ EGZOTYCZNEGO SAMOCHODU. SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY W LAMBORGHINI MIAMI I WSZYSTKO WYSZŁO ŚWIETNIE, Z WYJĄTKIEM DWÓCH DROBNYCH RZECZY, KTÓRE ZNALEŹLIŚMY I KTÓRE ZLECIŁYŚMY NAPRAWIĆ ZA OKOŁO 1000 DOLARÓW.”

ODPOWIEDŹ:
Po raz kolejny widać jego brak profesjonalizmu, ponieważ nadal OCZERNIA mnie, ponieważ jestem PIERWSZYM kupującym egzotyczny samochód. Pierwszy raz czy tysięczny, mam otrzymać takie samo traktowanie jak każdy inny.

ON TWIERDZI:
„SAMOCHÓD BYŁ W LAMBORGHINI MIAMI PRZEZ 4 DNI, ABY GO NAPRAWIĆ. KIEDY BYŁ GOTOWY, KHAN POWIEDZIAŁ „CHCĘ RÓWNIEŻ ZLECIĆ KOLEJNĄ KONTROLĘ ZEWNĘTRZNEMU FACETOWI”, POWIEDZIAŁEM, „KHAN, PRZECIĄGAMY SIĘ Z TĄ TRANSAKCJĄ OD DWÓCH TYGODNI, ZAKOŃCZMY JĄ. MASZ KONTROLĘ Z FABRYCZNEGO SKLEPU LAMBORGHINI, CO MYŚLISZ, ŻE NAPISZĄ FAŁSZYWY RAPORT O GALLARDO, KTÓREGO NAWET NIE POSIADAJĄ, NIE ZAROBIĄ ŻADNYCH PIENIĘDZY I TO OTWIERA ICH NA PROCES, A TAKŻE ICH REPUTACJĘ FABRYCZNĄ”
NO WEŹ, BĄDŹ REALNY.”

ODPOWIEDŹ:
Z poprzedniej rozmowy możecie już wywnioskować, że czułem się dość NIEKOMFORTOWO, zlecając kontrolę TYM SAMYM osobom, od których miałbym kupić samochód (zdrowy rozsądek!). Wyjaśniłem to Scottowi wcześniej i ZGODZIŁ się, że możemy wykonać dwa PPI i zapłacę za nie. Odsłońmy jego PIERWSZE kłamstwo. WYRAŹNIE stwierdza, że ​​czekałem 4 dni, aż samochód zostanie naprawiony w Lamobrghini Miami, aby powiedzieć mu, że chcę kolejny PPI wykonany przez osobę z zewnątrz. Oto mój e-mail do Scotta Zankla z 11 CZERWCA 2011 r., w którym stwierdzam, że chcę, aby PPI został wykonany przez stronę trzecią. Pamiętajcie datę 11 CZERWCA 2011 r. Teraz sprawdźcie raport z kontroli z Prestige Imports, znanego również jako Lamborghini Miami. PPI rozpoczęło się 13 czerwca 2011 r. i zakończyło 16 czerwca 2011 r. Oczywiście WIEDZIAŁ wcześniej, że chcę, aby moja kontrola została przeprowadzona. Dokładnie 5 dni. PIERWSZE KŁAMSTWO UJAWNIONE.

DOWÓD: (Mój e-mail)
Image

DOWÓD: (Pierwszy raport PPI)
Image

ON TWIERDZI:
„A TAK PRZY OKAZJI ZAPOMNIAŁEM WSPOMNIEĆ, ŻE WYFAKSOWAŁEM DO KHANA CZTERY RAZY UMOWĘ DEPOZYTOWĄ DO PODPISANIA, ZANIM SAMOCHÓD OPUŚCIŁ NASZ SKLEP, ABY ZOSTAŁ SPRAWDZONY, MUSIMY JĄ MIEĆ, ZANIM OPUŚCI SALON, A ON CIĄGLE MI MÓWIŁ, ŻE JEJ NIE DOSTANĘ, PROSZĘ PONOWNIE WYFAKSOWAĆ, ALE Z PEWNYM ZASKOCZENIEM, KIEDY SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPRAWDZONY I PRZESZEDŁ, DOSTAŁ MÓJ FAKS I ODESŁAŁ NAM DEPOZYT”

ODPOWIEDŹ:
Więcej KŁAMSTW. Po pierwsze, nigdy tego nie wysłał faksem. NIE posiadam nawet maszyny do faksu. Wyraźnie WYSŁAŁ mi kopię E-MAILEM. Za pierwszym razem poprosił mnie o depozyt w wysokości 10 000 dolarów. I zapomniał dołączyć dokument. Dlaczego, u licha, miałbym wpłacać depozyt na samochód, o którym nic nie wiem. Oczywiście poczekam na wyniki PPI przed rozpoczęciem procesu kupna. 10 czerwca wysłałem e-mail w sprawie brakującego załącznika. Jak widać, byłem bardzo zmotywowany i chciałem jak najszybciej sfinalizować transakcję. A TAKŻE w tym drugim e-mailu potwierdziłem, że wykonujemy DWA PPI. Oto kopia mojego e-maila z prośbą o dołączony dokument:

DOWÓD:
Image

ON TWIERDZI: „ZGODZIŁEM SIĘ, ABY JEGO INNY FACET OD KONTROLI NA TO ZERKNĄŁ; POMYŚLAŁEM, ŻE POŚWIĘCILIŚMY NA TO TYLE CZASU, ZAKOŃCZMY TRANSAKCJĘ.

KIEDY SAMOCHÓD BYŁ GOTOWY, ZADZWONIŁEM DO KHANA, CZY TWÓJ FACET MOŻE ZERKNĄĆ NA SAMOCHÓD DZISIAJ, POWIEDZIAŁ NIE, JUTRO, POWIEDZIAŁEM OK.

NADESZŁO JUTRO I JEGO FACET MUSIAŁ MIEĆ SAMOCHÓD RANO, ABY TO ZROBIĆ, MIELIŚMY PROBLEM Z NASZYM PLATFORMĄ RANO, WIĘC ZADZWONILIŚMY DO KAHNA I POWIEDZIELIŚMY, ŻE WSZYSTKO W PORZĄDKU, CZY MOŻEMY GO TERAZ PRZYWIEŹĆ? BYŁA PORA OBIADOWA
HA POWIEDZIAŁ NIE, JUTRO. W KOŃCU POWIEDZIAŁEM KHAN, TO ZA DUŻO, ZWRACAM TWÓJ DEPOZYT, MAM LUDZI, KTÓRZY DZWONIĄ CODZIENNIE, ABY PRZELAĆ PIENIĄDZE ZA TEN SAMOCHÓD, PRZYKRO MI, ALE SPRZEDAJĘ SAMOCHÓD KOMUŚ INNEMU.”

ODPOWIEDŹ:
WSZYSTKO KŁAMSTWA. Dał mi całkowitą gonitwę. Dzwoniłem i dzwoniłem. Zostawiałem wiadomości. Pisałem e-maile, a on nigdy mi nie odpowiadał. Było dla mnie CAŁKOWICIE oczywiste, że z samochodem było coś nie tak, co JEGO PRZYJACIELE w Lamborghini Miami po prostu PRZEOCZYLI podczas kontroli. Jeśli mi nie wierzycie, PROSZĘ ZADZWOŃCIE do Maury'ego i zapytajcie go. Oto jego kontakt:

954 - 294 - 9667
Maury Bacchus
Bacchus Auto Repair
3837 Pembroke Rd
Hollywood, FL 33021

Zapytajcie go, ile PPI zaplanowałem z nim w czerwcu i ile razy Scott skłamał mi na temat obecności samochodu i nigdy się nie pojawił. Zachęcam do poświęcenia 30 sekund na rozmowę z kolegą. To wspaniały, uczciwy facet.

„DAVE, KOCHAM CZATY, ŻYCZYŁBYM SOBIE, ŻEBY BYŁ JEDEN DLA NAS DEALERÓW, ABYŚMY MOGLI PUBLIKOWAĆ RZECZY, KIEDY KLIENCI NAS OKŁAMUJĄ, CO ZDARZA SIĘ CODZIENNIE. LUB KIEDY KLIENTY GRAJĄ Z NAMI I PRZECIĄGAJĄ TRANSAKCJĘ PRZEZ DWA TYGODNIE, A POTEM ZMIENIAJĄ ZDANIE. OCH, PRZYKRO MI, ZMIENILIŚMY ZDANIE, NIE KUPUJEMY SAMOCHODU. JEŚLI ISTNIAŁBY CZAT DO TEGO, POSTY BYŁYBY NIESKOŃCZONE, A DLA INNYCH NEGATYWNYCH POSTÓW WSZYSTKIE ZOSTAŁY ZROBIONE DOBRZE.”

Wiadomości błyskawiczne: To FORUM Scott. Najwyraźniej nie znasz dzisiejszej technologii. To NIE JEST jedyne miejsce, w którym zostawiłem recenzję. Właściwie zmierzam do opublikowania znacznie większej liczby. KUPUJĄCY muszą wiedzieć, jacy oszuści tam są. Jako klient NIGDY nie grałem w gry. Po prostu chciałem swój produkt i czuć się bezpiecznie. I z powodu TWOJEJ NIEUCZCIWOŚCI, BRAKU KOMUNIKACJI i strasznej OBSŁUGI KLIENTA zostałem OSZUKANY.

„DAVE, JEDYNE, CO STRACIŁ KLIENT KHAN, TO PIENIĄDZE Z KONTROLI PPI, ZWRÓCILIŚMY JEGO DEPOZYT W WYSOKOŚCI 500 DOLARÓW, ALE STRACILIŚMY 200 DOLARÓW NA HOLOWANIU SAMOCHODU W OBIE STRONY PLUS DWIE DROBNE RZECZY, KTÓRE NAPRAWILIŚMY DLA KLIENTA ZA 1000 DOLARÓW. WIĘC W MOJEJ MATEMATYCE STRACILIŚMY WIĘCEJ PIENIĘDZY NIŻ ON, ALE SĄDZĘ, ŻE TO W PORZĄDKU, JESTEŚMY DEALEREM I TO W PORZĄDKU, JEŚLI ZOSTANIEMY OSZUKANI.”

Odsłońmy KŁAMSTWO numer 2. On KŁAMIE na temat zwrotu moich pieniędzy. Oto aktualny wyciąg bankowy z Bank of America. Można wyraźnie zobaczyć, że NIE BYŁO ŻADNYCH ZWROTÓW. Zrzuty ekranu ponownie na ratunek.
W podświetlonej części znajdują się dwie ważne transakcje:

PRESTIGE IMPORTS AUDI
550,52 $

EXCELL AUTO GROUP INC
500,00 $

DOWÓD: (Wyciąg bankowy)
Image

Ci faceci to CAŁKOWICI oszuści i nieprofesjonalni. Scott Zankl, proszę, nie groź mi tą rozmową z prawnikiem. To MOJE PRAWO jako konsumenta, aby publikować informacje o moich doświadczeniach. Dopóki NIE ZWRÓCISZ moich pieniędzy, dopilnuję, abyś MUSIAŁ ZMIENIĆ swoją LLC/Corp JESZCZE RAZ, tak jak robiłeś to w przeszłości, zanim zaczniesz oszukiwać więcej klientów.

Notatka do Dave'a: Ponieważ Scott wydaje się współpracować z Tobą przez e-mail. Czy wszyscy troje możemy porozmawiać przez telefon z moim bankiem, aby potwierdzić mój zwrot? Proszę DM o mój numer telefonu. Chciałbym porozmawiać…

Na koniec, jedyne, co podziwiam w Scott Zankl i sposobie, w jaki prowadzi swój biznes, to dogłębna wiedza o tym, jak unikać prawa i nie odpowiadać za swoje czyny. Wszystko, od następującego fałszywego oświadczenia o poufności w jego e-mailach:

Nota poufności:
Informacje zawarte w tej wiadomości e-mail są prawnie uprzywilejowane i poufne. Ta wiadomość jest przeznaczona dla osoby wymienionej powyżej. Jeśli otrzymałeś tę wiadomość e-mail przez pomyłkę, skontaktuj się z nadawcą pod numerem telefonu lub adresem e-mail podanym powyżej.

A fakt, że NIE ODPOWIADAŁ tutaj JAKO ON SAM, więc nie mogę pociągnąć go do odpowiedzialności za jego JAWNE KŁAMSTWO o zwrocie moich pieniędzy. Przy okazji Dave, byłbyś BOGIEM, gdybyś mógł przesłać mi tego e-maila, abym mógł mieć go jako dowód dla moich prawników. Nie mogę uwierzyć, że ten facet faktycznie SKŁAMAŁ o zwrocie moich pieniędzy.

Jak zawsze, ZAWSZE jestem otwarty na rozmowę z każdym i odpowiadanie na pytania każdego…

#31 ·
Wygląda na specjalny program Jerry'ego Springera z wyższej półki... ale mówiąc poważnie, jeśli Lambo Miami zrobiło ppi i próbowało cię oszukać, kosztowałoby cię tak wiele dolarów, aby zaciągnąć ich do sądu, udowodnić, że cię okłamali, a potem masz bałagan. Lub za koszt drugiego ppi, możesz wiedzieć, że a) dostałeś zdrowy pojazd lub b) pojazd, od którego powinieneś się trzymać z daleka.

Szczerze mówiąc, nie wiem wystarczająco dużo o tej firmie z doświadczenia z pierwszej ręki, ale jeśli inni ludzie mieli problemy i o tym pisali (a teraz ty), coś jest nie tak. I tak, masz prawo publikować doświadczenia. Jeśli to wszystko prawda, musisz być w stanie informować innych.

#32 ·
Przykro mi, że takie jest Twoje doświadczenie. Pozytywnym rezultatem jest to, że miałeś stosunkowo niedrogą lekcję i że w przyszłości będziesz znacznie mądrzejszym kupującym. Być może uratowałeś także innych, dzieląc się tą informacją.

Powodzenia! Czekam z niecierpliwością na wieści o Twoich wspaniałych doświadczeniach związanych z kupnem wymarzonego samochodu.

This post has been deleted
#35 ·
Dzięki Scott Zankl, mam na myśli Howard77 za Twój strasznie długi post, aby spróbować ratować twarz dla Excell Auto Group. Być może Twój eufemizm zostałby potraktowany poważniej na 'innym forum', jak wspomniałeś. Miłego dnia.
Haha, to było też pierwsze, o czym pomyślałem.

Należy zauważyć, że nie tylko członkowie forum czytają o tych doświadczeniach. Spójrz na wątek Gvana o fiasku, jakie miał z salonem http://www.lamborghini-talk.com/vbf...lk.com/vbforum/f4/dealership-crashed-my-car-16811/?highlight=dealership+crashed, 40 000 wyświetleń tylko na tej stronie. To nie obejmuje całej reklamy, jaką otrzymał na innych forach i w serwisach informacyjnych, takich jak Jalopnik.