Lamborghini Talk banner

Schematy połączeń ?

24K views 13 replies 6 participants last post by  Behandy007  
#1 ·
Zobacz załączone zdjęcie... Zamówiłem instrukcję obsługi na "CD" z serwisu eBay i jestem ciekaw, co do cholery jest czym. Skąd mam wiedzieć, co tak naprawdę oznaczają te kombinacje liczb i liter? Super, piny są ponumerowane, ale co to jest każdy pin?

Czy właśnie dostałem "****ty" instrukcję obsługi, czy to pomysł Lamborghini na informacje?

To mam:
Lamborghini Gallardo Complete Workshop Service Repair Manual on CD | eBay

Dołączyłem również zdjęcie "normalnych schematów fabrycznych" z Mercedesa C63 w celach informacyjnych, czego miałem nadzieję znaleźć.

Attachments

#5 ·
Cóż, schematy nie są najłatwiejsze do odczytania, ale można zrozumieć odniesienia. Czego konkretnie szukasz? Razem możemy znaleźć odpowiedzi.

#7 ·
Tak, nie ma problemu... Jeśli potrzebujesz zrzutów ekranu z procedury lub czegokolwiek, po prostu daj mi znać.... Próbuję znaleźć schematy dla różnych czujników, które muszę podłączyć i przejąć za pomocą AEM Infinity 10, głównie w odniesieniu do rozrządu...

#12 ·
Tak, nie ma problemu... Jeśli potrzebujesz zrzutów ekranu z procedury lub tym podobnych, po prostu daj mi znać....

Próbuję znaleźć schematy dla różnych czujników, które muszę podłączyć i przejąć za pomocą AEM Infinity 10, głównie w odniesieniu do rozrządu....
Bezpłatne lub ebay instrukcje nie obejmują wszystkich czujników, ponieważ brakuje części silnika (cewka na świecach itp.). Nie widzę również żadnego IAT, czujnika barometrycznego ani TPS. Również brak czujnika przepływu powietrza lub MAS. Jedyne przewody przepustnicy, które widzę, to sygnały do silników krokowych.

Jeśli chodzi o modyfikację rozrządu, będziesz potrzebować co najmniej sygnału obrotów i wszystkich przewodów, które idą do COPs. Prawdopodobnie również czujników spalania stukowego i na pewno IAT i MAS/MAF lub MAP (nie wiem, jaki rodzaj pomiaru powietrza robi V10), a także czujników O2 (czy standardowe są szerokopasmowe?). Niestety, tylko czujniki spalania stukowego i O2 można znaleźć w tych schematach.

Zakładam, że doładujesz silnik, ponieważ musisz zmodyfikować rozrząd (i paliwo).

#13 ·
Bingo^ Mam całkiem dobre pojęcie o tym, którymi sygnałami muszę sterować, żeby zrobić co... Potrzebuję tylko "rozmieszczenia pinów ECU" dla obu ECU, prawdopodobnie zabiorę się za to w przyszłym tygodniu staromodnym sposobem z woltomierzem, nadajnikiem i odbiornikiem itp...

#14 ·
bingo^ Mam całkiem niezły pomysł, jakie sygnały muszę kontrolować, żeby coś zrobić... Potrzebuję tylko "rozmieszczenia pinów ECU" dla obu ECU, prawdopodobnie zabiorę się za to w przyszłym tygodniu staromodnym sposobem z woltomierzem, nadajnikiem i odbiornikiem itp...
Miejmy nadzieję, że odezwie się ktoś z dużą wiedzą. Zastanawiam się, czy ECU S8 są identyczne? Jeśli tak, możesz spróbować na forum Audi

Bjørn:wave: