Help.. RNS-E retrofit issue - Lamborghini Forum
 
  homeFORUMSGARAGECALENDARADSSTAFFINFO
Go Back   Lamborghini Forum > Discussion Groups > Model Specific Discussions > Gallardo

Lamborghini-Talk.com is the premier Lamborghini Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-13-2012, 11:06 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 28 2007
Posts: 105
Gallery: 0
Default Help.. RNS-E retrofit issue

Hey guys.. My 05 Gallardo had the symphony II radio. I purchased a Lamborghini RNS-E unit from a guy on ebay that had a 2007 Spyder with NAV. I then purchased the adapter from Kufatec. I installed everything and radio works. However when I press Navigation, I get a NAVIGATION IS NOT INSTALLED message. I even put the disc in and same message.. Any Idea what is wrong?? thanks
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-13-2012, 11:22 PM
carbuff's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 05 2005
Location: West Coast US/Canada
Posts: 1,706
Gallery: 0
Default

Nav feature is not activated? Did that deck ever have Nav enabled?
__________________
"Life is too short to drive a car the color of pavement!"

2014? Stingray Z51 coupe - still waiting on GM to man-up and deliver
2006 Corvette Z51 yellow coupe
2012 LP 560-4 e-gear coupe
2004 LP-140 (= Gallardo) (sold)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-13-2012, 11:58 PM
djantlive's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 28 2010
Location: Sfba
Posts: 2,928
Gallery: 0
Default

you installed the gps antennae?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-14-2012, 09:01 AM
Shumba Lambo's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 09 2010
Posts: 124
Gallery: 0
Default

Ensure the purple connector is attached and "clipped". What software version are you running ?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-13-2012, 03:53 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 25 2009
Location: Texas
Posts: 653
Gallery: 0
Default

Sounds like the navigation is not enabled. I have the tools/software to unlock it. Lamborghini charges $3000 or so for a complete new unit if you want nav.
__________________
Visit our facebook page for Houston area Lambo stuff...Lamborghini Club Texas
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 11-13-2012, 05:48 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 18 2011
Posts: 6
Gallery: 0
Default

Had the same issue. The dealer here in CA unlocked it for $300 and you need a disk.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 11-13-2012, 09:45 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 28 2012
Posts: 206
Gallery: 0
Default

Anyone have a disk I can buy, don't care if it's a copy. I put a 07 disk in the nav unit of my 06 car thinking it would update BUT instead it did some firmware update and now asks for me to insert disk...I think I read some trick with updating the unit with a newer disk but not sure how.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 11-13-2012, 10:34 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 25 2009
Location: Texas
Posts: 653
Gallery: 0
Default

Unfortunately it is not that simple. I am working on a DIY kit right now.
__________________
Visit our facebook page for Houston area Lambo stuff...Lamborghini Club Texas

Last edited by Ag02M5; 11-13-2012 at 10:41 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lamborghini Forum > Discussion Groups > Model Specific Discussions > Gallardo

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Lamborghini Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6.
The time now is 03:26 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© AutoGuide

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2